Proiecte locale

La nivel local şi regional, ARED Suceava a implementat următoarele proiecte:

a) Şcoala de vară „Educaţia pentru toţi”, la Suceava, în parteneriat cu Şcoala cu clasele I-VIII nr. 10 Suceava, iniţiată în anul 2009 şi continuată până anul acesta, ultima ediţie, cea de-a IV-a, desfăşurându-se în perioada 2-6 iulie 2012. În cadrul acestei şcoli de vară au loc activităţi educative cu şi pentru copii şi elevi, excursii, drumeţii, întâlniri cu specialişti. Copiii se joacă învăţând şi învaţă jucându-se, într-o atmosferă plăcută, relaxantă şi educativă. Profesorii care desfăşoară activităţi în cadrul şcolii de vară lucrează în regim de voluntariat, pentru care primesc un atestat.

b) Şcoala de vară „Educaţia pentru toţi”, la Vatra Dornei, iniţiată în anul 2010, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Normal „Căsuţa Poveştilor” din localitate. Activităţile au aceeaşi structură, menţionată anterior. Profesorii care desfăşoară activităţi în cadrul şcolii de vară lucrează în regim de voluntariat, pentru care primesc un atestat.

c) „Cafeneaua părinţilor”, activitate iniţiată în 2011, la care sunt invitaţi lunar părinţi, pentru consiliere sau întâlniri cu specialişti în psihologie şi educaţie. Activitatea este informală, părinţii discută liber şi îşi prezintă probleme, temeri, realizări etc. Ultima activitate din cadrul acestui proiect s-a desfăşurat la data de 6 iulie 2012.

d) Partener în cadrul diferitelor activităţi educative precum sesiuni de comunicări, simpozioane, expoziţii.

ARED a fost partener în organizarea primei ediţii a sesiunii de comunicări pentru elevi „Copilărie fără frontiere”, desfăşurată la data de 15 octombrie 2011, ca rezultat al unui proiect de granturi finanţat de Fundaţia Soros, intitulat „Copilărie într-un cuib de cuc”.

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s